Guvernul olandez a anunţat miercuri că examinează posibilitatea impunerii unor măsuri în lupta împotriva covid-19, în urma unei creşteri puternice a numărului îmbolnăvirilor la nivel naţional, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că această creştere puternică a numărului infecţiilor (cu noul coronavirus) este un motiv pentru a cere stafuri de urgenţă echipei de supraveghere epidemiologică”, a anunţat ministrul olandez al Sănătăţii Hugo de Jonge.

Olanda a ridicat cea mai mare parte a măsurilor anticovid la 26 iunie, în urma unei scăderi a contaminărilor şi după vaccinarea anticovid cu cel puţin o doză de vaccin a două treimi din populaţie.

Barurile, restaurantele şi discotecile au fost redeschise, însă bilanţul covid-19 s-a dublat în ultima săptămână şi a crescut la 8.000 de cazuri.

Bilanţul zilnic a crescut miercuri la 3.688 de cazuri de covid-19, auu anunţat autorităţile sanitare.

Aproximativ trei sferturi dintre aceste cazuri noi se înregistrează în rândul tinerilor, a precizat Hugo de Jonge, în contextul în care campania de vaccinare olandeză s-a concentrat asupra persoanelor în vârstă, iar majoritatea adulţilor tineri şi adolescenţilor nu a fost vaccinată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.