Guvernul May a anunţat marţi după-amiază că un număr de 95 de clădiri au picat testele de siguranţă, care au fost introduse după tragedia de la Grenfell Tower. Un număr de 79 de persoane şi-au pierdut viaţa în urmă cu aproape două săptămâni, după ce un incendiu devastator a izbucnit la etajul al patrulea al clădirii londoneze şi s-a extins cu rapiditate, în principal din cauza izolaţiei externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment, suntem în poziţia în care 95 de clădiri din 32 de zone administrate de autorităţile locale nu trec de teste şi au o rată de eşec de 100%”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

De asemenea, acesta a precizat că va exista o investigaţie naţională de proporţii cu privire la izolaţia externă utilizată timp de decenii, dar care nu trece noile teste de siguranţă din Marea Britanie.

Incendiul de la Grenfell Tower a izbucnit de la o combină frigorifică defectă, în timp ce izolaţia exterioară nu a trecut de testele de siguranţă şi a dus la propagarea rapidă a flăcărilor de la etajul patru şi până la etajul al 24-lea al clădirii din North Kensinghton.

Bilanţul oficial este de nouă decese, în timp ce numărul persoanelor presupuse moarte este de 79.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.