Guvernul lui Nicolas Maduro organizează un concert la 22 şi 23 februarie, la frontiera cu Columbia, în timp ce staruri internaţionale vor concerta, de partea columbiană a frontierei, în favoarea intrării ajutoarelor umanitare în Venezuela, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit o propunere din partea unui mare număr de artişti venezueleni, care au cerut să participe la o întâlnire culturală, un mare concert pentru pace şi viaţă, sub un dublu slogan «Nimic pentru război» şi «Nu atinge Venezuela»”, a declarat luni ministrul Comunicării Jorge Rodriguez.

Fără să precizeze numele artiştilor aşteptaţi, ministrul a anunţat că acest concert urmează să aibă loc pe Podul Simon Bolivar, care asigură o legătură între oraşul San Antonio, în Venezuela, şi Cucuta, în Columbia, unde se află depozitul cu ajutoare trirmise de Statele Unite. Este vorba despre alt pod decât Tienditas, care asigură legătura între Cucuta şi Urena, în Venezuela, pe care autorităţile l-au blocat cu containere.

Concertul are ca scop ”să transmită un mesaj de denunţare a agresiunii brutale la care se înceracă să fie supus poporul venezuelean”, a adăugat Jorge Rodriguez.

Nicolas Maduro refuză în mod categoric intrarea în ţară a unor alimente şi medicamente trimise de Statele Unite la Cucuta şi în alte centre de depozitare aflate la frontiera ţării, la solicitarea lui Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări. Liderul socialist vede în acest ajutor o primă etapă înaintea unei intervenţii armate în această ţară petrolieră.

Juan Guaido le-a cerut militarilor să lase acest ajutor de urgenţă să intre în ţară.

În susţinerea opozantului, miliardarul britanic Richard Branson organizează un mare concert, la 22 februarie, la Cucuta, cu obiectivul de a strânge fonduri destinate populaţiei venezuelene şi de a exercita presiuni asupra puterii chaviste.

Portoricanul Luis Fonsi, interpretul hitului "Despacito", britanicul Peter Gabriel (fost membru al trupei Genesis), spaniolii Miguel Bose şi Alejandro Sanz sau braziliana Anitta sunt anunţaţi, alături de artişti din regiune ca vanezueleanul Nacho sau columbienii Carlos Vives şi Juanes, între aproximativ 20 de arişti, potrivit organizatorilor.

Juan Guaido a catalogat drept o ”farsă” anunţul ministrului.

”Trebuie să fii foarte departe de realitate şi cinic (...) să râzi astfel de sărăcia” venezuelenilor, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.