Un fond de reechilibrare în favoarea regiunilor Regatului Unit Guvernul britanic, creat de căytre Guvernul lui Boris Johnson după Brexit, ”alocă doar 60%” din fondurile furnizate anterior de către Uniunea Europeană, înainte de ieşirea britanică din UE, se arată într-un raport parlamentar publicat joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a afirmatcă Fondul Regatulu Unit pentru o prosperitate împărtăşită va fi succesorul Fondurilor UE de investiţii structurale”, subliniază în acest raport Comisia parlamentară însărcinată cu Trezoreria.

Boris Johnson spunea, în campania în favoarea Brexitului, că fondurile alocate de UE aveau să fie cel puţin egalate de către Regatul Unit, după acesta devine ”independent”.

Însă, Guvernul britanic, care a făcut din reechilibrarea regională (”levelling up”) unul dintre caii să de bătaie. ”alocă doar 60% din banii alocaţi prin fonduri UE”, relevă autorii raportului.

”Noul fond este menit să fie una dintre piesele centrale ale ambiţiilor guvernamentale, însă este uimitor să vedem suma acestor fonduri redusă în acest fel”, subliniază ei.

Autorii raportului îndeamnă Guvernul pro-Brexit conservator al lui Boris Johnson să prezinte ”detalii suplimentare despre felul în care se va realiza şi măsura reechilibrarea regională” şi avertizează că o ”rebotezare a programelor existente nu va avea impactul scontat”.

Guvernul britanic anunţa la sfârşitul lui octombrie că alocă şapte miliarde de lire sterline în vederea unei revovări a trenurilor şi autobuzelor.

Ulterior s-a constatat că o mare parte a acestor fonduri erau deja alocate şi anunţate anterior.

Numeroase regiuni şi oraşe britanice au depins larg de fonduri europene, înainte de Brexit, în investiţii şi reamenajări, mai ales în regiunile dezindustrializate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.