Preşedintele autoproclamat al Venezuelei Juan Guaido şi-a exprimat vineri speranţa, într-un interviu acordat ziarului argentinian Clarin, ca actuala criză politică din ţara sa să nu fie rezolvată printr-o intervenţie militară străină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sincer, sper ca asta să nu se întâmple vreodată. Lupta noastră democratică şi care respectă Constituţia, este foarte dificilă, însă noi o purtăm pe teren, pentru că noi credem în ea şi vrem să evităm un rezultat violent”, a declarat el, în contextul în care lideri venezueleni loiali preşedintelui Nicolas Maduro sugerează că Statele Unite iau în calcul o acţiune militară în Venezuela.

Juan Guaido a lansat, de asemenea un nou apel către armată, care şi-a reafirmat loialitatea faţă de regimul aflat la putere.

”Mesajul nostru adresat militarilor, funcţionarilor de rang înalt, este foarte clar: noi nu vrem ca ei să susţină un partid politic sau un sector (...). Nici ca ei să se împartă, să se înfrunte sau orchestrând o lovitură de stat”, a spus Guaido.

”Noi vă îndemnăm să respectaţi şi să faceţi să fie respectată Constituţia. Loialitatea voastră nu este faţă de un individ, ci faţă de o naţiune, care v-a încredinţat armele pentru ca să o apăraţi”, a adăugat opozantul în acest interviu, adresându-se în mod direct militarilor.

Juan Guaido, în vârstă de 35 de ani, s-a autoproclamat ”preşedinte în exerciţiu” la 23 ianuarie. El a îndemnat la o manifestaţie sâmbătă, prin care să se ceară ”alegeri libere” preşedintelui Maduro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.