Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei şi contestă legitimitatea şefului statului Nicolas Maduro, a denunţat joi intimidări din partea forţelor speciale care se aflau la domiciliul său şi cereau să o vadă pe soţia sa şi a declarat că-l consideră vinovat pe Nicolas Maduro dacă i s-ar întmpla ceva, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membri ai forţele speciale ”FAES sunt acasă la mine. Ei întreabă unde este Fabiana (soţia sa). În acest moment, dictatura crede că va reuşi să ne intimideze”, a declarat liderul opoziţiei în timpul unui discurs, la Caracas.

Juan Guaido a spus că fiica sa, în vârstă de 20 de luni, se afla la domiciliu şi că va considera forţele de ordine responsabile ”dacă i se întâmplă ceva bebeluşului” său.

”Vă voi considera responsabil de orice intimidare împotriva bebluşului meu, care tocmai a împlinit douăzeci de luni”, a declarat Guaido la reuniune, citat de Reuters, după care s-a dus acasă şi a cerut unor diplomaţi să-l însoţească..

”De aici mă duc acasă”, a spus liderul opoziţiei, în vârstă de 35 de ani, îndemnând diplomaţi, deputaţi şi alţi susţinători care asistau la discurs să-l însoţească ”pentru a vedea ce vrea FAES”.

”Cei care încearcă să saboteze democraţia şi să se ia de Guaido vor suporta consecinţe”, a avertizat miercuri John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţonală al lui Donald Trump. Washingtonul l-a recunoscut pe liderul opoziţiei preşedinte interimar.

Juan Guaido, care s-a proclamat la 23 ianuarie şef interimar al statului şi prezidează Adunarea Naţională venezueleană, şi-a expus joi planul în vederea scoaterii ţării din criza care a determinat milioane de venezueleni să emigreze. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.