Grupul paramilitar rus Wagner anunţă joi că încetează să mai recruteze deţinuţi în închisorile din Rusia pentru a-i trimite să lupte în Războiul rus din Ucraina, după ce a recrutat mii de deţinuţi, în schimbul reducerii pedepselor, mercenari care au jucat un rol crucial în cucerirea oraşului Soledar, un culoar strategic către Bahmut, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Recrutarea deţinuţilor în grupul paramilitar privat Wagner s-a oprit complet”, anunţă şeful organizaţiei Evgheni Prigojin, citat într-un comunicat difuzat de către serviciul acestuia de presă.

Grupul Wagner, înfiinţat în 2014, a recrutat mii de deţinuţi pentru a lupta în Ucraina, în schimbul unei reduceri a pedepsei.

Odinioară discret, Evgheni Prigojin s-a impus ca un actor major în Războiul din Ucraina.

”Toate obligaţiile” faţă de cei care lucrează deja pentru grup ”sunt pe cale de a fi îndeplinite”, dă asigurări Wagner în comunicat.

Influenţa în Rusia a lui Evgheni Prigojin şi a grupului său paramilitar a crescut semnificativ de la începutul ”operaţiunii militare speciale” a Kremlinului în Ucraina, în februarie 2022.

Ei au jucat un rol important în cucerirea oraşului ucrainean Soledar, în estul Ucrainei, primul succes al forţelor ruse după mai multe luni, în urma unei serii de înfrângeri.

Mercenarii din Wagner participă şi la ofensiva de la Bahmut, în estul Ucrainei, un oraş pe care Rusia înceracă să-l cucerească din vară, cu preţul unor pierderi grele în ambele tabere şi al unor mari distrugeri.

Înainte de Războiul rus din Ucraina, mercenarii din Wagner au apărut în Siria, Libia şi în mai multe ţări din Africa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.