Grecia umrează să-şi extindă limita apelor teritoriale până la 12 mile marine (22,2 kilometri) în Marea Ionică, a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proiect de lege în acest sens urmează să fie prezentat în Parlament în curând, a anunţat premierul elen.

”Grecia îşi va extinde apele teritoriale occidentale de la şase la 12 mile marine”, a anunţat Mitsotakis în Parlament, într-o dezbatere înainte de supunerea la vot a unui acord privind frontierele maritime încheiat cu Italia în iunie.

Un acord maritim - separat - cu Egiptul se află, de asemenea, în discuţie în Parlamentul grec, iar cele două texte urmează să fie supuse votului joi.

Turcia a avertizat însă că o iniţiativă de acest fel în partea de est a Greciei ar reprezenta un "casus belli" - adică un motiv  al unui război.

Un litigiu teritorial cu privire la mărimea platoului lor continental opune cele două ţări.

O campanie de prospectare de hiddrocarburi lansată recent de către Turcia într-o zonă contestată a exacerbat tensiunile cu Atena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.