Ucraina salută deschiderea unui birou, la Kiev, al gigantului britanic în domeniile aerospaţial şi armamentului BAE Systems, în contextul în care-şi multiplică eforturile de a dezvolta o industrie a armamentului sofisticat, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit miercuri, la Kiev, cu CEO-ul BAE Systems Charles Woodburn.

”Sunteţi un exemplu pentru alte întreprinderi care vor să-şi dezvolte prezenţa în Ucraina şi să dezvolte producţia de armamrnt”, i-a spus el.

”BAE Systems vrea să fie un partener fiabil al Ucrainei atât în războiul pentru libertate şi independenţă, cât şi în construirea unei industrii a apărării tehnologice puternice şi durabile, pentru a preveni eficient viitoare tentative de agresiune”, i-a răspuns Woodburn.

Kievul a semnat o serie de acorduri de cooperare în vederea dezvoltării de armament în Ucraina, în parteneriat cu alte întreprinderi ucrainene.

Ministrul Industriilor Strategice Oleksandr Kamîşin, însărcinat cu construirea unei baze industriale a apărării, apreciază că angajamentul BAE Systems va contribui la ”construirea viitorului industriei apărării ucrainene. Împreună cu compania vom putea localiza producţia de armament avansat”.

Unul dintre proiecte este producerea comună în Ucraina a obuzierului uşor al BAE Systems de tip L119.

Kievul a anunţat recent măsuri în vederea producerii a tot mai multă muniţie proprie de artilerie şi şi-a extins rapid industria dronelor ucrainene.

BAE Systems - cea mai mare întreprindere europeană de apărare ca venit - a semnat în 2022 comenzi-record în valoare de 37 de miliarde de lire sterline (43,2 miliarde de euro), majoritatea în cadrul unor programe anterioare Războiului din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.