Germania urmează să livreze Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană de tip PATRIOT şi aproximativ 40 de vehicule blindate de infanterie de tip Marder - în primul trimestru al lui 2023 -, anunţă vineri un purtător de cuvânt al Guvernului Scholz, Steffen Hebestreit, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vrem să echipăm un batalion. Un batalion constă în aproximativ 40 vehicule (de luptă, de infanterie, de tip Marder). Internţionăm să predăm Ucrainei 40 de (vehicule blindate de tip) Marder în primul trimestru”, anunţă el.

Germania s-a angajat să livreze Ucrainei şi un sistem de apărare antiaeriană de tip PATRIOT, din stocul armatei germane (Bundeswehr) - care urmează să fie livrat tot în primele trei luni ale acestui an, anunţă Hebestreit.

Vehiculul blindat de infanterie de tip Marder este destinat transportului militarilor pe câmpul de luptă. El este folosit de către armata germană din anii '70 şi a fost modernizat în mod continuu.

Bundeswehr a început procesul de scoatere a acestui vehicul din uz, însă sute de blindate uşoare sunt în continuare în uz.

Formarea în vederea folosirii blindatei germane urmează să aibă loc în Germania, precizează Hebestreit.

Această formare urmează să dureze aproximativ opt săptămâni, anunţă el.

Hebestreit anunţă că Statele Unite urmează să formeze militari ucraineni în vederea folosirii blindatei americane de infanterie de luptă de tip Bradley.

Este neclar, însă, dacă această formare va avea loc în Statele Unite sau în Germania, declară el.

Cancelarul german Olaf Scholz urmează să discute vineri la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, mai anunţă Hebestreit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.