Germania vrea să livreze tancurile de tip Leopard 2 A6 promise Ucrainei ”la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie”, iar formări ale militarilor ucraineni în utilizarea blindatei uşoare de tip Marder sunt prevăzute încă din ianuarie, anunţă miercuri ministrul german al Apărării Boris Pistorius, în timpul unei vizite la trupe din Bundeswehr, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a prevăzut să avem compania la sfârşitul lui martie-începutul lui aprilie” în Ucraina, a declarat Pistorius în această vizită, în Saxonia-Anhalt (est).

Formarea militarilor ucraineni în utilizarea blindatelor uşoare de tip Marder ufrmează să înceapă ”până la sfârşitul lui ianuarie”, în Germania.

Formarea militarilor ucraineni în utilizarea tancurilor de tip Leoprad urmează ai aibă loc ”un pic mai târziu”, a anunţat ministrul german.

NOUĂ FAZĂ

După săptămni de ezitări, Statele Unite şi Germania au anunţat miercuri livrarea de tancuri grele Ucrainei, intrând astfel într-o nouă etapă a susţinerii militare a Kievului, în perspectiva unei eventuale noi contraofensive împotriva invaziei ruse.

Ucraina a anunţat că speră să primească cât mai rapid aceste blindate şi subliniază că ”cheia” este ”viteza şi volumul” livrărilor.

Berlinul urmează să furnizeze Kievului 14 tancuri de tip Leopard 2A6, din stocul Bundeswehr (armata germană), şi a decis să-şi autorizeze aliaţii din Occident care dispun de aceste tancuri de fabricaţie germană să facă la fel.

Polonia şi Norvegia s-au declarat pregătite să livreze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2.

Presa scrie că dintr-o coaliţie de ţări pregătite să livreze aceste blindate fac parte Danemarca şi Olanda, dar şi Finlanda.

Spania a confirmat că este ”dispusă” să livreze Ucrainei, la rândul său, acest tup de tanc.

Potrivit Guvernului german, obiectivul este constituirea - împreună cu ţările partenere - a ”două batalioane de tancuri, echipate cu tancuri de tip Leopard 2, pentru Ucraina”.

Este vorba despre 80-90 de tancuri.

Statele Unite au anunţat, la rândul lor, că trimit Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams.

Kremlinul a denunţat joi o ”angajarea directă” a Occidentului în război, după anunţul livrărilor de tancuri grele europene şi americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.