Germania şi Franţa se alătură procedurii de infringement a Comisiei Europene împotriva Ungariei pentru legea sa anti-LGBT, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, Comisia Europeană a trimis Ungaria în faţa Curţii de Justiţie a UE din cauza unei legi care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate a promova homosexualitatea şi schimbarea de sex.

Comisia consideră că legea încalcă normele UE privind piaţa internă, drepturile fundamentale ale persoanelor şi valorile UE.

Prezentată de guvernul premierului ungar Viktor Orban drept o măsură de protecţie a copiilo , legea a fost criticată de grupurile de apărare a drepturilor omului şi de organismele internaţionale de supraveghere ca fiind discriminatorie faţă de persoanele LGBT.

Potrivit guvernului german, 14 state membre ale UE s-au alăturat cauzei: Belgia, Ţările de Jos, Luxemburg, Danemarca, Portugalia, Irlanda, Spania, Malta, Austria, Suedia, Slovenia, Finlanda şi, în prezent, Franţa şi Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.