Germania intenţionează să reducă drastic accesul cetăţenilor UE la ajutoarele sociale, printr-un proiect de lege ce ar urma să le permită comunităţilor locale să facă economii de miliarde de euro, au anunţat vineri oficiali guvernamentali citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de lege, cetăţenii UE care nu au venituri vor putea primi ajutoare sociale din partea statului german numai după ce stau în ţară timp de cinci ani.

Autorităţile au explicat că aceste schimbări sunt menite să asigure faptul că cei care se mută în Germania îşi caută activ un loc de muncă şi nu urmăresc numai să încaseze ajutoare sociale.

Cabinetul urmează să revizuiască proiectul de lege săptămâna viitoare, după care îl va trimite camerei inferioare a Parlamentului.

Un tribunal federal a decis în 2015 că cetăţenii UE care nu lucrează au dreptul la ajutoare sociale după şase luni de şedere în Germania. Înainte de această decizie, ei nu aveau dreptul la sumele de bani.

Guvernul de centru-dreapta al cancelarului german Angela Merkel ia în prezent o serie de măsuri pentru a recâştiga electoratul pierdut în faţa formaţiunii antiimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.