Germania a depăşit luni pragul de trei milioane de cazuri de covid-19, anunţă Institutul Robert Koch, în contextul unei multiplicări a unor îndemnuri la o multiplicare a restricţiilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul total al contaminărilor  cu noul coronavirus a crescut la 3,011 milioane, după ce bilanţul zilnic a crescut luni cu 13.245 de cazuri de covid-19, precizează RKI.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 78.452.

Rata incidenţei la nivel naţional în ultimele şapte zile a crescut la 136,4 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori şi se află peste nivelul declanşării unei însăpriri a restricţiilor.

Cancelarul german Angea Merkel a îndemnat din nou, în weekend, la o reuniune a deputaţilor din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU), la o carantină strictă la naţional pe o perioadă scurtă, în vederea unei opriri a celui de-al treilea val al epidemiei în ţară, care continuă să crească, în pofida unei limitări a deplasărilor aflată în vigoare.

Guvernul Merkel preconizează o însăsprire a legislaţiei naţionale împotriva covid-19 cu scopul de a plasa întreaga ţară în ”carantine” - inclusiv impunerea unor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în pofida unei rezistenţe la nvel local sau regional.

Această amendare a legislaţiei sparge un tabu în Germania, o ţară în care federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sănătăţii.

Mai multe landuri sunt acuzate de laxism în lupta împotriva pandemiei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.