Germania a depăşit luni pragul de trei milioane de cazuri de covid-19, anunţă Institutul Robert Koch, în contextul unei multiplicări a unor îndemnuri la o multiplicare a restricţiilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul total al contaminărilor  cu noul coronavirus a crescut la 3,011 milioane, după ce bilanţul zilnic a crescut luni cu 13.245 de cazuri de covid-19, precizează RKI.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 78.452.

Rata incidenţei la nivel naţional în ultimele şapte zile a crescut la 136,4 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori şi se află peste nivelul declanşării unei însăpriri a restricţiilor.

Cancelarul german Angea Merkel a îndemnat din nou, în weekend, la o reuniune a deputaţilor din cadrul Uniunii Creştin Democrate (CDU), la o carantină strictă la naţional pe o perioadă scurtă, în vederea unei opriri a celui de-al treilea val al epidemiei în ţară, care continuă să crească, în pofida unei limitări a deplasărilor aflată în vigoare.

Guvernul Merkel preconizează o însăsprire a legislaţiei naţionale împotriva covid-19 cu scopul de a plasa întreaga ţară în ”carantine” - inclusiv impunerea unor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, în pofida unei rezistenţe la nvel local sau regional.

Această amendare a legislaţiei sparge un tabu în Germania, o ţară în care federalismul acordă prerogative importante landurilor în domeniul sănătăţii.

Mai multe landuri sunt acuzate de laxism în lupta împotriva pandemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.