Fostul preşedinte american George W. Bush l-a întrerupt sâmbătă pe preşedintele Barack Obama pentru a-i cere să-i facă o poză cu persoane care participau la ceremonia de deschidere a Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afroamericană Smithsonian, la Washington, relatează revista Time.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bush este surprins într-o înregistrare video încercând să-şi facă un selfie cu câteva persoane care participau la ceremonie.

 

Iar cum nu a reuşit, s-a aplecat către Obama, l-a bătut pe umăr, iar Barack Obama pare bucuros să-i dea o mână de ajutor.

"Preşedinţii americani sunt ca noi", comentează revista cu ironie, care-i acordă lui Obama titlul de "fotograf-şef".

"Atunci când eşti preşedintele Statelor Unite şi liderul lumii libere ai, cu siguranţă, unele avantaje cum ar fi să zbori cu avionul tău sau să nu stai în trafic cu coloana oficială", comentează The Huffington Post.

"Însă asta nu înseamnă că eşti scutit să faci o poză altcuiva din când în când", adaugă site-ul.

Obama tocmai dădea mâna cu cineva atunci când Bush l-a bătut pe umăr ca să-l roage să-i facă o fotografie. Iar după ce a examinat telefonul un pic, preşedintele democrat l-a fotografiat pe predecesorul său republican.

De asemenea, ziarul The Hill a postat, într-un mesaj pe Twitter, o imgine în care Michelle Obama îl îmbrăţişează pe George W. Bush pe scenă, la aceeaşi ceremonie, după ce cuplul prezidenţial s-a alăturat cuplului Bush.

Atât Obama, cât şi Bush au susţinut discursuri în care au subliniat importanţa istoriei şi unităţii americane.

"O naţiune mare nu-şi ascunde istoria", a spus Bush. "Îşi înfruntă defectele şi şi le corectează", a adăugat fostul preşedinte.

Obama a vorbit despre bogata şi diversa istorie afroamericană şi a subliniat că ea face parte din istoria americană.

"Noi suntem America", a spus primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite.

"Iar asta explică acest muzeu - faptul că istoriile noastre au modelat fiecare colţişor al culturii noastre", a conchis preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.