Un oficial de rang înalt de la Ministrul rus al Apărării, generalul Iuri Kuzneţov, însărcinat cu resursele umane, a fost arestat cu privire la ”activităţi criminale”, iar percheziţii au avut loc la biroul şi domiciliul acestuia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, a doua arestare de acest fel în mai puţin de o lună, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această arestare intervine la puţin timp după demiterea-surpriză a lui Serghei Şoigu din postul de ministru al Apărării, care deţinea funcţia din 2012, înlocuit cu un economist, Andrei Balousov.

Generalul Iuri Kuzneţov, însărcinat cu Resursele Umane la Ministerul Apărării , ”a fost arestat” deoarece este ”suspectat de activităţi criminale”, scrie Tass care citează o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

O percheziţie a fost efectuată în biroul său şi la domiciliu, în cadrul unei anchete a Departamentului Militar al Comitetului rus de anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii  în Rusia, potrivit aceleiaşi surse.

Numit în post în mai 2023, generalul Kuzneţov a condus un departament al Statului Major rus în perioada 2010-2023, potrivit Tass.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat aceste informaţii imediat.

Acest anunţ intervine în contextul un care un adjunct al ministrului rus al Apărării, Timur Ivanov, însărcinat cu construcţiile, a fost arestat cu privire la corupţie la sfârşitul lui aprilie şi plasat în arest preventiv, acuzat de justiţia rusă de ”luare de mită la scară mare”.

În trecut, mai ales în anii '90 şi 2000, după implozia fostei Uniuni Sovietice (URSS), armata rusă a fost zguduită de multiple scandaluri de corupţie care au condus în ami multe rânduri la pedepse grele cu închisoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.