Cel mai important general ucrainean, Valerii Zaluzhnyi, a anunţat că a avut, marţi, în Polonia, prima sa întâlnire personală cu omologul său american, generalul Mark Milley, transmkite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-am exprimat recunoştinţa faţă de generalul Mark Milley pentru sprijinul şi asistenţa neclintită oferită de Statele Unite ale Americii şi aliaţii săi Ucrainei", a transmis, într-un mesaj pe Facebook, Valerii Zaluzhnyi, comandantul-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei.

"Am prezentat nevoile urgente ale reuniunii Forţelor Armate ale Ucrainei, care vor accelera victoria noastră", a adăugat acesta.

Milley şi Zaluzhnyi au discutat despre "invazia rusă neprovocată şi în curs de desfăşurare a Ucrainei", potrivit unui proces-verbal al întâlnirii furnizat de biroul generalului american.

La sfârşitul acestei săptămâni, Milley va participa la următoarea reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, în Germania, când SUA şi alte aproximativ 50 de ţări se reunesc pentru a promite un nou sprijin pentru Ucraina.

Luni, Milley a asistat la antrenamentul combinat de arme recent extins al forţelor ucrainene în Germania.

"Preşedintele a reafirmat sprijinul de neclintit pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", potrivit declaraţiei transmise presei.

Întâlnirea dintre generali a avut loc la o zi după ce trupele ucrainene au sosit la Fort Sill, în Oklahoma, pentru a începe antrenamentul cu sistemul de rachete Patriot, potrivit bazei militare americane.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.