Gardienii, evacuaţi odată cu fanii, au început să se întoarcă pe stadionul Old Trafford, unde a fost descoperit, duminică, într-o toaletă destinată fanilor, un dispozitiv suspect, format dintr-un telefon mobil din care ieşeau mai multe fire şi care era conectat la o ţeavă, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele de genişti desăşurate pe Old Trafford au detonat pachetul suspect.

Stadionul Old Trafford din Manchester a fost evacuat duminică, după găsirea unui pachet suspect în partea de nord-vest a arenei, cu aproximativ 20 minute înainte de începerea ultimului meci din Premier League al echipei Manchester United, împotriva Bournemouth.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Fanii din tribunele de nord şi de vest au fost instruiţi să plece cu puţin înainte de ora locală 15 (17 ora României). La scurt timp după aceea, fanii din celelalte două tribune au fost evacuate de asemenea, iar echipaje de poliţie, ajutate de câini, au verificat toată arena.

“Poliţia din Manchester colaborează cu Manchester United pentru a se asigura că toată lumea este evacuată în siguranţă”, a scris pe Twitter comisarul-şef al Poliţiei din Manchester.

Serviciile de securitate au monitorizat ca evacuarea să se desfăşoare în siguranţă. Miile de spectatori au fost instruiţi să se îndepărteze de stadion.

“Nu luăm astfel de decizii cu uşurinţă şi am făcut acest lucru astăzi (duminică – n.r.) pentru a asigura siguranţa tuturor celor care asistau. Sunt recunoscător pentru susţinerea şi ajutorul tuturor şi vom continua să oferim actualizări în această chestiune imediat ce sunt disponibile”, a declarat comisarul şef adjunct John O’Hare.

Partida împotriva Bournemouth, ultima din sezonul 2015, a fost întârziată iniţial cu 45 de minute, după care Manchester United a anunţat că a fost anulat.

“Decizia de a anula meciul Manchester United versus AFC Bournemouth a fost luată după ce Poliţia a anunţat că trebuie să se ocupe de un pachet suspect. Când vine vorba de probleme de securitate, este, bineînţeles, corect ca Manchester United şi Premier Leaugue să pună siguranţa fanilor şi angajaţilor pe primul plan. Premiere League va încerca să organizeze partida cât mai curând posibil şi va anunţa fanii în concordanţă. Întotdeauna a fost ultima soluţia să renunţăm la una dintre partidele noastre şi, deşi ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate fanilor, suntem convinşi că, în aceste circumstanţe, vor aprecia că a fost nevoie de acest lucru”, se arată într-un comunicat al Premier Leaugue.

Înainte de începerea meciului, jurnalistul Sky News Graeme Souness a declarat că măsurile de securitate de duminică, de pe Old Trafford, au fost fără precedent şi că jurnaliştii au fost percheziţionaţi pentru prima dată la intrarea pe stadion.

Clubul şi-a înăsprit măsurile de securitate după atentate de la Paris, din 13 noiembrie, ce au vizat inclusiv stadionul Stade de France.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.