Familiile celor 49 de persoane ucise în masacrul dintr-un club de gay din Orlando încep funeraliile vineri, a doua zi după ce preşedintele Barack Obama s-a întâlnit cu supravieţuitorii şi a subliniat din nou că Statele Unite trebuie să ia măsuri împotriva atacurilor armate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Funeraliile vor fi organizate pe parcursul a două săptămâni.

Anthony Luis Laureano Disla, în vârstă de 25 de ani, asemenea multor altor victime de la clubul Pulse era originar din Puerto Rico. El urmează să fie înmormântat vineri, a doua zi după ce peste 150 de prieteni şi rude au luat parte la un proveghi în onoarea sa.

Obama, care a mers joi la Orlando, unde s-a întâlnit cu supravieţuitorii şi rudele celor ucişi, le-a spus jurnaliştilor: “I-am îmbrăţişat pe membrii familiilor şi pe părinţi, iar ei m-au întrebat ‘De ce se tot întâmplă asta?’”.

El a cerut Congresului să ia măsuri pentru a înăspri regimul armelor.

Tot joi, peste 300 de oameni, inclusiv guvernatorul de Florida Rick Scott, au luat parte la un priveghi în amintirea lui Eric Ivan Ortiz-Rivera, care s-a născut la Dorado, Puerto Rico. El avea 36 de ani când a fost ucis în club, unde sărbătorea faptul că un prieten îşi cumpărase o casă nouă. Soţul său rămăsese acasă.

“Apare într-un clip de pe Snapchat dansând, deci măcar ştim că s-a distrat înainte de nebunie”, a spus vărul său, Orlando Gonzalez.

Douăzeci şi trei dintre cele 53 de persoane rănite sunt încă în spitale, iar şase dintre ele sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.