Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că va aloca 1,2 miliarde de dolari pentru efortul de eradicare a poliomielitei la nivel mondial, transmite Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii vor fi folosiţi pentru a ajuta la implementarea strategiei Iniţiativei globale de eradicare a poliomielitei până în 2026. Iniţiativa încearcă să elimine virusul poliomielitei în Pakistan şi Afganistan, ultimele două ţări endemice.  

De asemenea, banii vor fi folosiţi pentru a opri apariţia unor noi variante ale virusului. Anunţul a fost făcut, duminică, la Summitul Mondial al Sănătăţii de la Berlin. 

Fundaţia afirmă într-o declaraţie postată pe site-ul său că a contribuit cu aproape 5 miliarde de dolari la Iniţiativa de eradicare a poliomielitei. Iniţiativa încearcă să integreze campaniile de combatere a poliomielitei în servicii de sănătate mai largi, în timp ce extinde utilizarea noului vaccin oral antipoliomielitic de tip 2. 

De asemenea, grupul lucrează pentru a face sistemele naţionale de sănătate mai puternice, astfel încât ţările să fie mai bine pregătite pentru viitoarele ameninţări la adresa sănătăţii, se arată în declaraţie. 

"Ultimii paşi spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundaţia noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită şi suntem optimişti că îl vom vedea în curând", a declarat directorul general al fundaţiei, Mark Suzman. 

Iniţiativa de eradicare este un parteneriat public-privat condus de un grup de guverne naţionale, din care fac parte Fundaţia Gates, Rotary International, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.