Serviciile ruse de securitate FSB anunţă marţi că au arestat un cetăţean rus care a încercat să asasineze un fost ofiţer al Serviciilor ucrainene de securitate SBU transfug, Vasili Prozorov, care a fost rănit săptămâna trecută în explozia maşinii sale la Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FSB anunţă într-un comunicat că a ”arestat un cetăţean rus, născut în 1983, care a detonat, la Moscova (...), din ordinul serviciilor speciale ucrainene, maşina unui cetăţean rus, un fost membru al serviciilor de securitate ucrainene”.

Fostul ofiţer SBU, Vasili Prozorov, care a trecut de partea Rusiei, a acuzat, la rândul său, după explozie, ”regimul terorist de la Kiev” că este de vină.

”DISPOZITIV EXPLOZIV TELEGHIDAT”

Potrivit FSB, suspectul arestat în cadrul unei anchete cu privire la ”tentativă de asasinat” a venit în Rusia în martie, din Ucraina.

 

El a ”obţinut componente ale unui dispozitiv exploziv teleghidat, l-a asamblat” şi l-a depus sub maşina fostului ofiţer SBU.

În martie 2019,. Vasili Prozorov a susţinut o conferinţă de presă, la Moscova, în care a fost prezentat ca un transfug care a trecut de partea Rusiei.

El a declarat atunci aă a lucrat la SBU din 1999 şi până în 2018 şi a dat asigurări că a transmis informaţii Rusiei încă din aprilie 2014, dintr-o ”motivaţie ideologică”.

De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, mai multe asasinate sau tentative de asasinat imputate Kievului au vizat, pe teritoriul rus, personalităţi care susţineau ofensiva militară a Kremlinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.