Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă joi că au arestat un activist transsexual, pe care-l acuză de ”înaltă trădare” în favoarea Ucrainei, în contextul în care deputaţii ruşi urmează să examineze un proiect de lege care interzice tranziţia de gen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FSB a dejucat activităţi ilegale ale unui cetăţean rus care locuieşte în regiunea Oriol, implicat în(tr-o intracţiune de) înaltă trădare, din cauză că a furnizat un ajutor financiar forţelor armate ucrainene”, anunţă într-un comunicat FSB.

Într-o înregistrare video a arestării - filmată de FSB şi difuzată de presa rusă de stat -, bărbaţi care poartă cagule, arme, veste antiglonţ şi unoformă de camuflaj ies dintr-o camionetă şi-l plachează cu brutalitate la zid, într-o stradă, pe suspect.

”Ajutor!”, strigă suspectul, gemând, după care este încătuşat şi condus în camionetă.

Potrivit FSB, persoana arestată este un activist transsexual LGBT care a fost declarată femeie la naştere şi care lucrează ca voluntar pentru renumitul ONG OVD-Info, unde documentează represiuni politice în Rusia.

Tot potrivit FSB, suspectul este administratorul unui proiect care a organizat transferuri de bani către organizaţii din Ucraina ”cu scopul de a finanţa” armata ucraineană.

El este vizat într-o anchetă cu privire la ”înaltă trădare”, o infracţiune care în Rusia se poate pedepsi cu închisoarea pe viaţă.

Această arestare intervine în contextul în care deputaţii ruşi urmează să analizeze joi, în a doua lectură, un nou proiect de lege privind interzicerea tranziţiilor de gen, în plină isterie conservatoare împotriva Occidentului.

Autorităţile ruse îşi multiplică, după invazia Ucranei, la 24 februarie 2022, măsurile conservatoare, mai ales împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, în dorinţa de a elimina comportamente pe care le consideră drept ”deviante”, importate din Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.