Fregata Amiral Gorşkov, una dintre cele mai noderne nave de luptă ruse, dotată cu rachete hipersonice, a efectuat exerciţii în Marea Norvegiei, anunţă marţi Ministerul rus al Apărării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fregata a desfăşurat exerciţii de apărare apărare antiaeriană - antrenându-se să respingă atacuri aeriene inamice în condiţii meteorologice dificile pe mare, precizează într-un comunicat ministerul.

Echipajul s-a antrenat în manevrarea navei, transmiterea şi primirea datelor de atribuire a ţintelor şi în desfăşuarea armelor la bord, precizează ministerul.

Fregata a plecat miercuri fintr-un port din nordul Rusiei, după ce preşedintrele rus Vladimir Putin a a discutat cu comandantul bastimentului şi cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu printr-o legătură video, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Putin s-a lăudat că nava este dotată cu rachete hipersonice de tip Zircon, cu rază lungă de acţiune, care zboară cu o viteză de cinci ori mai mare decât viteza sunetului şi sunt mai dificil de interceptat.

Tass nu menţionează Războiul rus din Ucraina şi este incert dacă racheta de tip Zircon poate fi desfăşurată în acest război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.