Franţa a depăşit joi pragul vaccinării a zece milioane de persoane cu prima doză de vaccin împotriva covid-19, a anunţat premierul francez Jean Castex, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa ”tocmai a depăşit zece milioane de persoane vaccinate cu o primă doză (de vaccin anticovid), ceea ce înseamnă că suntem în avans cu o săptămână faţă de obiectivul pe care l-am stabilit eu. Este o performanţă bună Franţa vaccinează mult”, şi-aexprimat satisfacţia şeful Guvernului.

”Acest lucru se datorează (...) tuturor celor care se află şapte zile din şapte în serviciul acestei mari cauze naţionale care se numeşte vaccinare şi care ne ve permite să ieşim din această criză”, a declarat Jean Castex în urma unei vizite la un centru de vaccinare în Nogent-sur-Marne, la est de Paris.

20 DE MILIOANE DE PERSOANE VACCINATE LA JUMĂTATEA LUI MAI

Guvernul a stabilit drept obiectiv vaccinarea cu cel puţin cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 a zece milioane de persoane până la jumătatea lui aprilie.

Într-un ritm zilnic de 200.000-300.000 de vaccinări, acest obiectiv a fost atins cu câteva zile mai înainte.

Executivul franez preconizează vaccinarea a 20 de milioane de persoane până la jumătatea lui mai.

”Avem acum obiectivul de 20 de milioane (de vaccinări cu o primă doză) şi nu mă îndoiesc de faptul că mulţumită unei mobilizări generale îl vom atinge”, a dat asigurări joi Jean Castex.

În centrul de vaccinare vizitat, premierul francez a discutat cu un medic despre vaccinul AstraZeneca-Oxford care provoacă reticenţă, din cauza formării unor chaaguri de sânge, un efect secundar rar.

”Sunteţi cel mai bine plasat să învingeţi reticenţele, să le explicaţi pacienţilor dumneavoastră şi să-i convingeţi” cu privire la AstraZeneca, i-a spus Castex medicului.

”Este ceea ce facem”, i-a răspuns medicul, care consideră ”infim” numărul de tromboze în urma vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, în comparaţie cu trombozele în rândul populaţiei generale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.