Adunarea Naţională a Franţei a votat în favoarea unui proiect de lege care va incrimina avansurile nedorite asupra femeilor în locurile publice, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea a fost votată cu 115 voturi în favoare, 29 împotrivă şi 25 de abţineri, conform presei franceze şi urmează să fie dezbătută în Senat.

Propunerea înaintată de ministrul pentru Egalitatea de Gen, Marlene Schiappa, stabileşte o amendă minimă de 90 de euro pentru hărţuirea sexuală sau atitudini sexiste în spaţiile publice.

Vor fi pedepsite gesturile nedorite sau comentariile privind aspectul fizic al altei persoane, fluieratul şi urmărirea unei persoane de la distanţă, printre altele. Este necesar ca un poliţist să fie martor ocular pentru a putea emite o amendă.

Schiappa a recunoscut anterior că legea va fi dificil de implementat dar că va avea un efect puternic de prevenire pentru bărbaţii care fac femeile să se simtă ameninţate în spaţiile publice. „Este important ca legea franceză să specifice clar că este interzisă intimidarea femeilor în public”, a afirmat ea.

De asemenea, proiectul de lege stipulează şi că pedepsele pentru infracţiunile sexuale asupra minorilor vor creşte de la 20 la 30 de ani în închisoare.

Emmanuelle Menard, parlamentar din partea partidului de extremă-dreaptă Frontul Naţional, a criticat proiectul de lege numindu-l „un atac la adresa bărbaţilor”, care doreşte să interzică „un comportament care nu este în niciun fel compatibil cu hărţuirea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.