Fostul preşedinte republican al Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy - care va rămâne în istorie drept singurul ”speaker” destituit vreodată - anunţă miercuri că urmează să părăsească Congresul Statelor Unite în săptămânile următoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am decis să părăsesc Camera (Reprezentanţilor) la sfârşitul acestui an, pentru a servi America în alt fel. Ştiu că munca mea nu face decât să înceapă”, scrie el într-un editorial publicat în Wall Street Journal (WSJ), în care îşi apără bilanţul din perioada în care s-a aflat la putere.

Plecarea lui Kevin McCarthy va reduce şi mai mult majoritatea republicană în Camera inferioară a Congresului american, după ce republicanul George Santos a fost dat afară săptămâna trecută din Cameră.

”Voi continua să recrutez cele mai bune şi mai strălucitoare (elemente) ale ţării noastre, pentru a candida în alegeri. Partidul Republican creşte zi de zi şi mă angajez să-mi pun experienţa în serviciul viitoarei generaţii de lideri”, anunţă Kevin McCarthy, care a fost ales în Congres în urmă cu 17 ani.

”Tuturor celor care m-au susţinut de-a lungul anilor (...) le mulţumesc don adâncul inimii. Noi ne-am făcut partea moastră de muncă. Iar atunci când mizele au fost mai mari, am ridicat provocarea. Suntem pregătiţi să riscăm totul (...), indiferent de costul personal. Ca să o spun simplu, noi am făcut ceea ce trebuia”, dă el asigurări într-o înregistrare video postată pe X.

În octombrie, doborârea de la tribună a lui Kevin McCarthy, în vârstă de 58 de ani, a fost orchestrată de facţiunea trumpistă a Partidului Republican.

Membrii acestui clan au făcut totul pentru a-l împiedica pe Kevin McCarthy să devină ”speaker” cu nouă luni mai înainte.

Acest ales din California a luptat timp de 15 zile şi a făcut multe compromisuri pentru a deveni preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.