Fostul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, nu va fi inculpat cu privire la activităţile sale de lobby în Ucraina, care se află în centrul primului proces al destituirii (”impeachment”) fostului preşedinte american Donald Trump, anunţă procuratura federală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aprilie 2021, apartamentul fostului primar al New Yorkului a fost percheziţionat - o operaţiune foarte mediatizată -, iar ”aparate electronice” au fost confiscate în cadrul unei anchete cu privire la activităţile acestuia în Ucraina.

”Guvernul vrea să notifice tribunalul că ancheta marelui juriu care a condus la această percheziţie s-a încheiat şi că, pe baza informaţiilor adunate, nu este prevăzută nicio urmărire penală”, i-a scris luni procurorul federal Damian Williams judecătorului însărcinat cu dosarul.

”ABUZ DE PUTERE”

Afacerile lui Rudy Giuliani în Ucraina au ieşit la iveală în toamna lui 2019, când Camera Reprezentanţilor l-a inculpat (”impeached”) pe fostul preşedinte republican Donald Trump cu privire la ”abuz de putere”.

Aleşii l-au acuzat atunci pe miliardar de faptul că a condiţionat acordarea unui ajutor militar Ucrainei de livrarea unor informaţii compromiţătoare despre fiul rivalului său democrat Joe Biden.

Rudy Giuliani a apărut atunci ca o piesă centrală în aceste presiuni exercitate de Trump asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi Kievului.

Donald Trump a fost achitat însă în Senat, iar Rudy Giuliani a rămas fără avocatul său personal.

În 2020, el a fost puternic implicat în timpul ”cruciadei” miliardarului republican împotriva rezultatului alegerilor prezidenţiale, însă nu a reuşit să convingă tribunalele de existanţa ”fraudelor electorale” masive nedovedite ale lui Trump.

Rudy Giuliani este vizat, în continuare, într-o anchetă în statul Georgia cu privire la presupuse presiuni exercitate în acest cadru asupra unor agenţi electorali locali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.