Zeci de foşti republicani - care consideră că Partidul Republican nu se opune suficient fostului preşedinte Donald Trump şi tentativelor sale de a submina democraţia americană - vor să înfiinţeze un nou partid, declară patru persoane la curent cu dosarul pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest grup este format din foşti republicani şi foşti membri ai administraţiilor Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W. Bush şi Donald Trump.

Grupul revendică un ”conservatorism cu principii”, care are la bază Constituţia şi statul de drept, valori puse, în opinia lor, în dificultate de către Donald Trump.

Grupul vrea să prezinte candidaţi în anumite alegeri, însă poate susţine candidaţi de centru-dreapta, indiferent dacă sunt republicani sau democraţi, în alte scrutine.

Aceste negocieri relevă ruptura care a avut loc în cadrul Partidului Republican după atacul sângeros de la Capitoliu, la 6 ianuarie, al unor susţinători ai lui Donald Trump, judecat în Senat de ”incitare la insurecţie”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.