Forţele terestre americane (US Army) anunţă că încep să lase la vatră militari care refuză să se vaccineze obligatoriu împotriva covid-19 - sunt vizaţi peste 3.000 dintre cei 482.000 de militari câţi avea în serviciul activ în 2021, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Militari nevaccinaţi reprezintă un risc pentru forţele armate şi ne compromit nivelul pregătirii”, a subliniat într-un comunicat, miercuri, secretarul american al Forţelor Terestre,  Christine Wormuth.

”Vom începe procesul de concediere a militarilor care refuză să se vaccineze obligatoriu şi care nu aşteaptă o decizie finală cu privire la o eventuală scutire”, precizează ea.

Peste 3.000 de militari ar putea fi trimişi în viaţa civilă, estimează în comunicat US Army, care avea în 2021 482.000 de militari în serviciul militar activ.

La 26 ianuarie, şase ofiţeri de rang înalt - inclusiv doi comandanţi de batalion - au fost demişi din funcţii din cauză că nu s-au vaccinat obligatoriu împotriva covid-19, iar 3.073 de militari au primit o ”mustrare” scrisă din aceeaşi cauză.

Marina americană (US Navy) anunţa la jumătatea lui octombrie că urmează să dea afară marinari care nu se vaccinează obligatoriu.

Ea a anunţat miercuri că a dat afară 118 marnari, iar Corpul Puşcaşilor Marini, care se află în subordinea US Navy, a dat afară 300 de militari.

Peste 5.000 de puşcaşi marini americani nu s-au vaccnat încă şi riscă să fie daţi afară, a anunţat într-un comunicat US Navy.

Dintre toate armele armatei americane, US Navy este cea care a luat cele mai energice măsuri împotriva covd-19, din cauza pericolului pe care-l reprezintă promiscuitatea de la bordul naveor de război, mai ales pe submarine.

Potrvit Pentagonului, aproximativ 97% dintre cei 1,4 milioane de militari americani aflaţi în serviul activ au fost vaccnaţi cu cel puţin o doză de vaccin anticovid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.