Cinci ucraineni care erau deţinuţi de către armata rusă în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, au fost eliberaţi în urma unei ”operaţuni speciale” a serviciilor militare ucrainene de informaţii, anunţă marţi Kievul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul unei operaţiuni speciale (...), în teritorii ocupate temporar în regiunea Herson, cinci cetăţeni ucraineni ţinuţi în captivitate de către ocupanţi ruşi au fost eliberaţi”, anunţă într-un comunicat serviciile militare ucrainene de informaţii (GUR).

Cele cinci persoane sunt un militar, un fost poliţist şi trei civili, precizează GUR.

Operaţiunea a fost efectuată de către Forţe Speciale din cadrul GUR, se arată în comunicat.

”Una dintre persoanele eliberate prezintă răni grave de război”, precizează GUR, care nu spune dacă această persoană a fost rănită în cursul acestei operaţiuni.

”Ei se află acum sub tutela autorităţilor ucrainene şi primesc tratamentul adecvat”, anunţă serviciul.

Armata ucraineană efectuează, de mai multe săptămâni, o contra-ofensivă pe frontul din Herson, o regiune ocupată aproape în întregime de către armata rusă din primele zile ale invaziei ruse, la 24 februarie.

Marţi dimineaţa Kievul a anunţat că a atacat unităţi militare şi un depozit de muniţie ruseşti la Nova Kahovska, o localitate situată la aproximativ 60 de kilometri est de Herson.

Armata ucraineană anunţă că a ucis 52 de militari ruşi în acest atac.

Ocupaţia rusă din regiune a anunţat că şapte persoane au fost ucise, ar alte aproximativ 60 au fost rănite.

Operaţiuni au loc, în paralel, în spatele liniilor ruse, şi vizează lideri locali separatişti instalaţi de către Moscova. Mai mulţi dintre aceştia au fost vizaţi în atentate în ultimele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.