Bărbatul care a deschis focul, vineri, pe aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood International, nu pare să fi avut “un motiv precis” pentru atac, a declarat agentul însărcinat cu dosarul, George Piro, într-o conferinţă de presă, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu am identificat nici un stimul care să fi provocat atacul. Verificăm toate unghiurile privind ce l-a făcut să desfăşoare acest atac îngrozitor”, a spus Piro.

Esteban Santiago, în vârstă de 26 de ani, a deschis focul vineri pe aeroportul Fort Lauderdale, omorând cinci oameni şi răniţi alţi opt. Tânărul tocmai ajunsese pe aeroport când a lansat atacul. El a fost reţinut şi se află la închisoarea din comitatul Broward.

Familia veteranului de război, aflată în Puerto Rico, a declarat că nu ştie dacă tânărul a fost diagnosticat cu stres post-traumatic după ce a fost trimis misiune timp de 10 luni, în Irak.

În luna noiembrie, el ar fi intrat în biroul FBI din Anchorage şi le-a spus agenţilor că CIA îi controlează mintea şi îl obligă să se uite la înregistrări jihadiste.

Santiago a spus că nu vrea să facă rău nimănui, dar FBI a contactat poliţia locală care l-a dus la un centru de îngrijire psihiatrică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.