Omar Mateen, bărbatul care a ucis 49 de persoane la un club gay din Florida, a ameninţat că va arunca în aer o maşină capcană şi că le va pune ostaticilor veste cu explozibil, arată transcriptul apelurilor sale la serviciile de urgenţă, publicate luni de FBI, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“O veţi încasa şi o voi detona, dacă încearcă să facă vreo prostie", a spus Mateen într-una dintre discuţiile cu operatorii de la 911.

Anchetatorii nu au găsit nici veste cu explozibil şi nici bombe în maşina suspectului, a precizat FBI.

“Ucigaşul a făcut aceste acuzaţii criminale în mod (…) calm şi deliberat”, a declarat agentul special însărcinat cu dosarul, Ron Hopper.

Mateen i-a spus operatorului cu care a vorbit că poartă o vestă cu explozibili similară celor “folosite în Franţa” – aparent o referire la atentatele din noiembrie de la Paris, potrivit documentelor FBI.

Cei care au reuşit să scape din club au spus poliţiei că Mateen a ameninţat că le va pune victimelor patru veste cu explozibil, în următoarele 15 minute.

Teroristul s-a descris drept un militant al organizaţiei teroriste Statul Islamic şi a menţionat războiul din Siria. Transcriptul discuţiilor este cenzurat parţial, din motive de securitate şi pentru a nu propaga ideologia teroristă, a explicat poliţia federală.

Anchetatorii FBI au dat asigurări că nu există dovezi că vreo grupare externă se află în spatele atacului şi au subliniat că Mateen pare să fi fost radicalizat în SUA.

Săptămâna trecută, Omar Mateen a deschis focul într-un club gay din Orlando, unde a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53. Asediul a durat aproape patru ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...