Familiile ostaticilor care urmează să fie eliberaţi joi seara de către Hamas, în urma unei prelungiri a unui acord între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană, mediat de către Qatar, Statele Unite şi Egipt, au fost notificate în acest sens, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul Haaretz scrie că este vorba despre cel puţin opt femei şi copii.

Israelul a primit joi o nouă listă cu femei şi copii ostatici care urmează să fie leiberaţi de Hamas, a anunţat biroul premierului israelian benjamin netanyahu, relatează CNN.

”Cu puţin timp în urmă, Israelul a primit o listă cu femei şi copii, potrivit prevederilor acordului, iar astfel pauza (n Războiul din Fâşia Gaza) se va relua”, a anunţat biroul, precizând că familiile ostaticilor au fost notificate.

Hamasul a anunţat aneterior că Israelul a refuzat să primească şapte femei şi copii şi trei cadavre ale unor ostatici despre care spune că au fost ucise în bombardamente israeliene în vederea unei prelungiri a armistiţiului.

Israelul şi Hamasul au confirmat această nouă ”pauză” în lupte şi eliberarea unor ostatici.

Ele au făcut acest anunţ înainte de expirarea armistiţiului de miercuri.

Qatarul, care joacă un rol-cheie în medierea între cei doi beligeranţi, a confirmat joi, într-un comunicat, prelungirea armistiţiului.

”Părţile palestiniană şi israeliană au ajuns la un acord în vederea unei prelungiri a armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza cu încă o zi”, a anunţat într-un comunicat Ministerul de Externe din Qatar.

Doha anunţă că negocierile continuă în speranţa unui armistiţiu permanent în Războiul din Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.