Sute de persoane s-au adunat în mod spontan, vineri, la Varşovia şi la Vilnius pentru a-i aduce un omagiu opozantului numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, al cărui deces a fost anunţat de Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Navalnîi, care a adunat numeroşi susţinători prin criticarea corupţiei din Rusia lui Vladimir Putin, a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară, în Arctica, în care ispăşea 19 ani de închisoare cu privire la ”extremism”.

La Varşovia, aproximativ 100 de persoane au participat la o manifestaţie în faţa sediului Ambasadei Rusiei, majoritatea tineri, mulţi tulburaţi de moartea liderului opoziţiei ruse.

Denislan, un rus în vârstă de 29 de ani, care nu a dorit să-şi dezvăluie întreaga identitate, declară că a venit în semn de protest faţă de ”asasinatele politice”.

El spune că îl consideră pe Navalnîi un ”simbol al societăţii civile ruse”.

”Sunt aici pentru că Rusia ar trebui şi ar putea să fie o ţară democratică”, a declarat cu o voce tremurândă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.