Evgheni Prgojin, un apropiat contriversat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a ameninţat miercuri să-l ”ruineze”, dacă ”nu-şi dă sufletul”, pe opozantul Aleksei Navalnîi, care se află în comă la Berlin, în urma unei presupuse otrăviri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri, supranumit ”bucătarul-şef al lui Putin”, pentru că societatea sa în domeniul restauraţiei Concord a lucrat pentru Kremlin, este suspectat că are legături cu o ”uzină de troli”, pe care Statele Unite o acuză de ameste în alegeri, şi cu grupul paramilitar de mercenari Wagner.

Evgheni Prigojin intenţionează să-i facă pe Navalnîi şi pe aliata sa Liubov Sobol să plătească suma de 88 de milioane de ruble (aproape un milion de euro) reprezentând prejudicii, în urma publicării uneia dintre anchetele lor, a anunţat marţi seara, într-un comunicat, serviciul de presă al Concord.

Navalnîi şi echipa sa ţintesc, în anchetele lor, corupţia eliterlor ruse şi au milioane de vizualizări pe reţele de socializare.

”Intenţionez să ruinez acest grup de oameni fără scrupule”, a declarat Prigojin, potrivit unui comunicat, afirmând că o societate de cantine şcolare, care a încheiat un contract cu Concord, ar fi suferit un prejudiciu în urma publicării unei înregistrări video a lui Navalnîi în care îi este incriminată activitatea.

El ar fi despăgubit această societate şi intenţionează să fie rambursat de opozanţi.

”Dacă Navalnîi îşi dă sufletul, nu intenţionez să-l persecut în această lume (...). Dacă trăieşte, el va trebui să răspundă în faţa întregii rigori a legii ruse”, a ameninţat el.

În martie, Prigojin a cerut Statelor Unite suma de 50 de miliarde de dolari reprezentând compensaţii, după ce a fost sancţionat de Washington cu privire la rolul său în amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Evgheni Prigojin este de asemenea acuzat - lucru pe care-l neagă - că are legături cu grupul Wagner, ai cărui mercenari ai servi în Siria, Libia şi în mai multe ţări din Africa.

Aleksei Navalnîi este spitalizat la Berlin. Medicii săi germani au anunţatcă au stabilit că prezintă urme de otrăvire cu o substanţă din grupul inhibitorilor al colinesterazei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.