Primăria oraşului Winston-Salem, în statul North Carolina, le-a cerut persoanelor care locuiesc pe o rază de o milă (1,6 kilometri) în jurul unei fabrici de îngrăşăminte, unde a izbucnit un incendiu, să evacueze zona, din cauza unei eventuale explozii mari, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului local WGHP-TV, incendiul a izbucnit luni seara (ora locală) la fabrica de îngrăşăminte Weaver, pe starada North Cherry.

Oficiali de la prmărie au confirmat că au avut loc explozii de mică amploare în fabrică.

Pompieri au avertizat cu prvire la o eventuală explozie din cauza nitratului de amoniu.

Ei au ”abandonat” lupta împotriva flăcărilor, din cauza canttăţii mari de ntrat de amoniu în fabrică, a anunţat şeful pompierilor din Winston-Salem, Trey Mayo.

Clădirea s-a surpat, iar accesul la produsele din interior era limitat, potrvit postului local de televiziune.

Pompierii nu au putut dispersa un volum sufcient de apă pentru a fi siguri că pot împiedica o explozie.

Cauza sinistrului era necunoscută imediat.

”Nu aşteptaţi să se întâmple ceva, S-a întâmplat deja”, îndeamnă pe Titter şeful pompierilor. ”Acum a venit timpul să plecăm”.

Un bloc din apropiere a fost închis, după ce pompierii au intervenit la incendiu, către ora locală 20.20 (marţi, 3.20, ora României), a anunţat într-un comunicat poliţia din Winston-Salem 

Universitatea Wake Forest le-a cerut într-un comunicat studenţilor care locuiesc în afara campusului să evacueze şi a anunţat că se află în căutarea unor soluţii pe termen lung în cazul celor care nu au unde să se mute.

În zona de evacuare locuiesc aproxmativ 6.500 de oameni şi se află aproximativ 2,497 de gospodării, a anunţat pe Twitter Primăria Winston-Salem.

Evacuarea urmează să dureze cel puţin 48 de ore.

Nicio personaă nu a fost rănită în legătură cu incendiul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.