O porţiune dintr-un gheţar din Munţii Grandes Jorasses, în partea italiană a masivului Mont Blanc, ameninţă să se desprindă, din cauza căldurii, ceea ce impune evacuarea câtorva zeci de locuitori şi turişti din zonă, au anunţat joi autorităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un volum de gheaţă - estimat la 500.000 de metri cubi - ar fi pe punctul de a desprinde din Gheţarul Planpincieux, situat pe teritoriul comunei italiene Courmayeur, se arată într-o ordonanţă a acestei municiplaităţi din Valle d'Aoste, situată în apropierea frontierei cu Franţa.

Mai multe drumuri de dedesubt, care conduc în Val Ferret, au fost închise, potrivit acestei ordonanţe.

Autorităţile au ordonat evacuarea a 30 de case dintr-o ”zonă roşie”, situată în partea de jos a Val Ferret, privind aproximativ 70 de perosane - 15 rezidenţi şi peste 50 de turişti.

Operaţiuni de evacuare şi securizare erau în curs joi, la care participau membri ai forţelor de ordine şi Protecţiei Civile.

Autorităţile locale sunt îngrijorate de temperatura din următoarele trei zile, în această perioadă foarte caldă.

În septembrie şi octombrie 2019, o porţiune de aproximativ 250.000 de metri cubi din Gheţarul Planpincieux au ameninţat să se desprindă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.