Vicepreşedinta grecoaică a Parlamentului European (PE) Eva Kaili, înculpată şi încarcerată cu privire la suspiciuni de corupţie, nu a acceptat nicio ”mită din Qatar”, dă asigurări marţi avocatul acesteia, Michalis Dimitrakopoulos, la postul privat grec Open TV, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poziţia sa este că este nevinovată. Ea nu are nimic a face cu mita din Qatar”, declară avocatul.

Întrebat dacă s-au găsit bani în locuinţa clientei sale, juristul a răspuns că ”nu confirm şi nici nu dezmint. Există o confidenţialitate”.

”N-am nicio idee dacă s-au găsit bani sau câţi bani s-au găsit”, declară el.

Parlamentul European este zguduit de Qatargate, un răsunător scamdal de corupţie, după ce grecoaica Eva Kaili, o socialistă în vârstă de 44 de ani, una dintre cei 14 vicepreşedinţi ai PE, a fost arestată vineri, la Bruxelles.

Ea este suspectată de faptul că a fost plătită de Qatar pentru a apăra interesele emiratului, care organizează în prezent Cupa Mondială la Fotbal.

Sume - spectaculoase - de bani au fost confiscate în cadrul a 20 de percheziţii efectuate până luni seara - inclusiv 60.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi, potrivit parchetului federal belgian.

Alte trei persoane - inclusiv partenerul italian al grecoaicei - au fost încarcerate în cadrul acestei anchete.

Tatăl lui Eva Kaili a fost arestat vineri, însă a fost eliberat.

”El este liber, dacă vrea să revină în Grecia”, anunţă Michalis Dimitrakopoulos, prezentat de presa greacă drept unul dintre cei trei avocaţi ai lui Eva Kaili.

Preşedinta Parlamentului European - în care Eva Kaili este eurodeputată don 2014, a denunţat în acest scandal un ”atac” împotriva democraţiei.

Doha dezminte orice implicare în tentative de corupţie.

Acest scandal a provocat o undă de şoc în Grecia, unde scandalurile şi dosarele de corupţie cangrenează ţara şi alimentează o nemulţumire a grecilor.

Mulţi greci şi-au exprimat ruşinea faţă de faptul că această fostă prezentatoare de televiziune şi deputată în Parlamentul grec (Vouli) este impliocată în scandalul Qatargate.

Autoritatea elenă de luptă împotriva spălării de bani a blocat toate averile eurdeputatei, care a fost exclusă don Partidul Pasok, dar şi rudelor acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.