Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la ritmul ”foarte îngrijorător” al transmiterii covid-19, în prezent, în Europa, care ar putea conduce la o jumătate de milion de morţi suplimentare pe continent până în februarie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem, din nou, epicentrul”, a deplâns joi, într-o conferinţă de presă online, diectorul OMS Europa Hans Kluge.

”Ritmul actual al transmiterii (covid-19) în cele 53 de ţări din regiunea europeană (a OMS) este îngrijorător (...)”, apreciază el.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza covid-19 în regiune până în februarie”, trage el un semnal de alarmă.

OMS explică această creştere a numărului cazurilor de covid-19 printr-o combinaţie între o vaccinare insufcientă şi o relaxare a măsurilor împotrva epidemiei.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările din cauza covid-19 ”s-au dublat în decurs de o săptămână”.

Numărul cazurilor noi pe zi este în creştere de aproape şase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creştere de un pic mai mult de şapte săptămâni consecutive - aproximativ 250.000 de îmbolnăviri şi 3.600 de morţi zilnice, potrvit datelor ofciale ale ţărilor, compilate de AFP.

Actuala creştere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 sde morţi din cauza covid-19 în ultimele şapte zile, Ucraina (3.819 de morţi) şi România (3.100 de morţi), potrivit acestor date.

OMS îndeamnă la o continuare a folosirii masive a măştii de protecţie împotriva epidemiei.

”Proiecţii fiabile arată că dacă ajungem la un nivel de utilizare de 95% a măştilor în Europa şi în Asia, vom putea salva până la 188 000 de vieţi din jumătatea de milion de vieţi pe care riscăm săle pierdem până în februarie 2022”, subliniază Kluge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.