Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îndeamnă la susţinerea unei rezoluţii cu caracter neconstrângător la Adunarea Generală a ONU privind anularea recunoaşterii Ierusalimului drept capitala Israelului de către preşedintele american Donald Trump, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan a lansat acest apel marţi, într-o conferinţă de presă cimună cu preşedintele Djibouti Ismail Omar Guelleh, la o zi după ce Statele Unite s-au opus prin veto unui proiect de rezoluţie pe această temă a Consiliului de Securitate.

Ceilalţi 14 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au susţinut proiectul de rezoluţie - un lucru ”important şi semnificativ”, a apreciat şeful statului turc.

”Acum, cu voia lui Allah, noi vom duce rezoluţia la Adunarea Generală a ONU”, a spus el, citat de Reuters. ”O susţinere cu (o majoritate de) două treimi în Adunarea Generală va însemna respingerea deciziei luate de Consiliul de Securitate”, a adăugat el.

”Invit ţările membre ONU să apere statutul istoric al Ierusalimului” în cadrul Adunării Generale, alcătuită din 193 de ţări, a declarat liderul turc.

Erdogan este unul dintre cei mai vocali critici ai deciziei lui Trump cu privire la Ierusalim.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.