Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat, laic) de faptul că se îndepărtează de valorile morale ale ţării, după ce o mică municipalitate, în care la putere se află principala formaţiune de opoziţie din ţară, a stabilit o cotă de candidaţi LGBTI în alegerile unui comitet de cartier, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului turc, un musulman pios, şi-a exprimat speranţa joi, într-un discurs adresat autorităţilor locale, ca oamenii să dea partidului de opoziţie ”lecţia pe care o merită” în alegerile din 2019.

”Noi nu avem nimic a face cu cei care au declarat război război valorilor poporului”, a declarat Erdogan, liderul AKP (islamo-conservator, la putere), denunţând dur CHP.

În pofida faptului că homosexulitatea nu este ”interzisă” în Turcia, activişti pentru drepturile omului denunţă discriminarea şi stogmatizarea membrilor minorităţii lesbienelor, gay-ilor, transsexualilor şi pesoanelor intersexuale (LGBTI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.