Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan anunţă marţi o posibilă întâlnre cu omologul său american Joe Biden ”în această (marţi) seara sau mâine (miercuri)”, la Madrid, înaintea summitului NATO, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit în această (marţi) dimineaţa cu preşedintele (american Joe) Biden. El şi-a exprimat dorinţa unei întâlniri în această seară sau mâine (miercuri). Este un lucru posibil”, anunţă şeful statului turc înainte să decoleze către Spania.

Recep Tayyip Erdogan, care se opune de la jumătatea lui mai unei aderări la NATO a Suediei şi Finlandei, urmează, de asemenea, să se întâlnească, marţi, la Madrid, cu omologii săi din cele două ţări nordice.

”Ne vom întâlni azi (marţi) cu premierul Suediei, preşedintele finlandez şi secretarul general al NATO. Vom vedea unde se află”, a declarat el.

”Noi vrem rezultate, nu vorbe goale”, a subliniat el.

”Principala noastră aşteptare de la acest summit este solidaritatea necondţionată de care (NATO) poate da dovadă. Noi aparţinem Alianţei (Nord-)Atlantice de 70 de ani. Turcia nu este membră NATO din întâmplare”, a subliniat Recep Tayyip Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.