Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care şi-a propus medierea în criza ucraineană, acuză vineri Occidentul de faptul că ”înrăutăţeşte lucrurile” între Moscova şi Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O spun deschis, din nefericire occidentalii nu au oferit până în prezent niciun ajutor în soluţionarea conflictului. Ei n-au făcut decât să întrăutăţească lucrurile”, declară şeful statului turc postului CNN Türk la bordul aeronavei care-l aduce acasă de la Kiev.

Cel mai puternic om de la Ankara critică aspru rolul preşedntelui american Joe Biden.

Erdogan consideră că ”Biden a fost incapabil, până în prezent, să dea dovadă de o abordare pozitivă în acest proces”.

În opinia sa, doar fostul cancelar german Angela ”Merkel ar fi putut în mod real să deţină soluţia. Însă, în afară de ea, nu există niciun lider, pentru moment. Este inutil să-i numesc pe ceilalaţi”, subliniază el.

Recep Tayyip Erdogan Erdogan, primit joi la Kiev de către omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi-a reiterat dorinţa de a găzdui în Turcia ”negocieri bilaterale” între Rusia şi Ucraina şi a insistat asupra ”intergrităţii teritoriale a Ucrainei şi Crimeei”.

El dă asigurări că a prmit ”un răspuns pozitiv de la (Vladimir) Putin” la invitaţia sa de a-l primi în Turcia.

”Putin şi-a dat acordul unei vizite, la întoarcerea sa din China. Trebuie să stabilim o dată”, a anunţat Erdogan.

”Noi ţinem să organizăm această întâlnire între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski la cel mai înalt nivel”, a subliniat el.

Vladimir Putin se află vineri la Beijing, unde asistă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă, alături de preşedintele chinez Xi Jinping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.