Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să efectueze marţi o vizită la Berlin, în vederea unei întâlniri cu cancelarul german Olaf Scholz, cu privire la temele preşedinţiei franceze a Uniunii Europene (UE), anunţă vineri cancelaria germană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţii despre ”începutul preşedinţiei franceze a UE se vor afla în centrul întâlnirii. Preşedinţia germană a G7 şi actualitatea internaţională vor fi de asemenea abordate”, anunţă o purtătoare de cuvânt a Guvernului german, Christiane Hoffmann.

Probleme ale relaţiilor germano-franceze urmează, de asemenea, să fie abordate în cadrul întâlnirii, precizează ea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceasta este prima vizită a şefului statului francez în Germania după ce Olaf Scholz a preluat funcţia de cancelar, la începutul lui decembrie, succesorul Angelei Merkel, care s-a aflat la putere timp de 16 ani.

Cancelarul social-democrat a efectuat la 10 decembrie, potrivit unei lungi tradiţii postbelice, prima sa vizită în străinătate la Paris.

Cei doi lideri şi-au afişat atunci ”convergenţa” punctelor de vedere cu privire la Europa şi voinţa de a ”coopera” în marile provocări internaţionale.

Franţa a preluat la 1 ianuarie, după Slovenia, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, care reprezintă interesele celor 27 de state membre UE alături de Comisia Europeană (CE) şi Parlamentul European (PE).

Germania deţine, la rândul său, de la începutul lui 2022, preşedinţia Grupului Celor Şapte (G7), după Regatul Unit.

Germania urmează s găzduiască, în perioada 26-28 iunie, la Casteul Elmau, în Alpii bavarezi, viitorul summit la liderilor G7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.