Transferul puterii între preşedintele în exerciţiu, Francois Hollande, şi preşedintele-ales, Emmanuel Macron, ar urma să aibă loc pe 14 mai, au declarat surse citate sub acoperirea anonimatului de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, Macron urmează să aibă prima apariţie oficială alături de preşedintele în exerciţiu, Francois Hollande, la Arcul de Triumf, pentru ceremonia anuală la Mormântul Soldatului Necunoscut, care comemorează predarea forţelor naziste din 1945.

Apoi, pe parcursul săptămânii, Guvernul socialist al lui Hollande va demisiona, deschizând calea către învestirea în funcţie a preşedintelui-ales. Guvernul premierului Bernard Cazeneuve va continua să se ocupe de afacerile la zi, până când noul şef al statului va depune jurământul.

După ce va fi învestit în funcţie, Macron va numi un nou premier, care va forma un cabinet. În 2012, tot Guvernul a fost numit în două zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.