Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a vândut acţiuni ale producătorului de vehicule electrice în valoare de 3,95 miliarde de dolari, la câteva zile după ce a finalizat achiziţia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, relatează Reuters, care citează documente ale autorităţilor americane din domeniul bursier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elon Musk, a cărui avere netă a scăzut sub 200 de miliarde de dolari după ce investitorii au renunţat la acţiunile Tesla, a vândut 19,5 milioane de acţiuni între 4 noiembrie şi 8 noiembrie, arată documentele publicate de Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse. Această mişcare îl lasă pe Musk cu o participaţie de aproximativ 14% din Tesla, potrivit unui calcul Reuters.

Scopul vânzării de acţiuni nu a fost dezvăluit, dar analiştii se aşteptau la o astfel de mişcare pentru ca Musk să-şi poată finanţa afacerea Twitter. Cel mai bogat om din lume afirmase în aprilie că a terminat cu vânzarea acţiunilor Tesla. Cu toate acestea, el a continuat să vândă acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari în august şi a declarat că vânzarea a fost efectuată pentru a plăti pentru platforma socială achizţionată.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk s-a prăbuşit cu 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie.

Musk a preluat Twitter luna trecută şi s-a angajat să ia măsuri drastice, inclusiv concedierea a jumătate din personal şi un plan de taxare a conturilor care au bifa albastră de verificare. Musk încercase să renunţe la tranzacţie în luna mai, susţinând că Twitter a subestimat numărul de conturi bot şi spam de pe platformă. dar acest lucru a dus la o serie de procese între cele două părţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.