Senatoarea democrată Elizabeth Warren a anunţat luni că intenţionează să candideze în vederea obţinerii învestiturii democrate în alegerile prezidenţiale din 2020 în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Warren, senatoare din statul Massachusetts, face parte din aripa stângă a Partidului Democrat.

Într-o înregistrare video difuzată luni, ea îşi prezintă ambiţiile cu privire la Statele Unite, care ar trebui, în opinia sa, să fie un tărâm al oportunităţilor pentru toţi, nu doar pentru cei mai bogaţi.

”Aceasta este America pentru care mă bat. Şi este motivul pentru care lansez astăzi (luni) un comitet exploratoriu (în vederea alegerilor) prezidenţiale”, afirmă ea.

În jur de 20 de pretendenţi ar putea să candideze la obţinerea învestiturii democrate, iar mulţi urmează să-şi anunţe intenţiile la începutul lui 2019.

În afară de Elizabeth Warren, ar putea să se afle între pretendenţi fostul preşedinte american Joe Biden, senatoarele Kamala Harris, Kirsten Gillibrand şi Amy Klobuchar, senatorii Bernie Sanders, Sherrod Brown şi Cory Booker, dar şi Eric Garcetti, primatul Los Angelesului, şi Michael Bloomberg, fostul primar al New Yorkului.

Niciun favorit nu există pentru moment în rândul democraţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.