Elevi de la aproximativ 40 de licee au primit în spaţiul lor digital de lucru (ENT) un mesaj de ameninţare cu decapitarea, în care autorul, care se revendică de la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) ameninţă că instituţiile respective de învăţământ vor exploda joi, la ora locală 15.00 (16.00, ora României), un mesaj înfiorător, care pare o ”farsă”, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine, joi, 21 martie, voi arunca în aer întreaga instituţie către ora (locală) 15.00 (16.00, ora României) şi vă voi decapita toate corpurile de kafir (necredincios), pentru a-l servi pe atotputernicul Allah, care domneşte în lume”, scrie în acest mesaj trimis pe adresa fiecăruia dintre liceele vizate.

Autorul mesajului spune că un exploziv - C-4 - ”a fost pus peste tot” în sedii şi în clase ale unui liceu în Hauts-de-Seine, la Sèvres.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Sper ca corpurile voastre de kafir să vă explodeze în 1.000 de bucăţi. Îmio voi aduce câinii să vă sfâşie, bandă de necredincioşi”, scrie el.

Autorul acestor ameninţări citează un verset din Coran - ”omorîţi-i pe cei care nu cred în Allah” - şi lansează un apel prin care cere ca şi alţii să i se alăture în atacurile pe care intenţionează să se comită.

ÎNREGISTRARE VIDEO A UNEI DECAPITĂRI

Sutele de elevi care au primit această scrisoare pe computer, prin ENT, au primit şi o înregstrare video a unei decapitări, imagini şocante care au circulat pe reţele de socializare în timpul atentatelor teroriste din 2015 în Franţa.

Conducătorii instituţiilor respective, avertizaţi cu privire la acest mesaj, inclusiv la Sèvres, au reacţionat imediat şi au anunţat poliţia, 

Poliţia a percheziţionat amănunţit, miercuri seara, licrul din Sèvres.

”Primele elemente ale anchetei ne arată că este vorba despre piratarea unor conturi ale unor elevi de liceu”, se arată într-o înştiinţare trimisă părinţilor.

În pofida faptului că acest e-mail pare o ”farsă”, anchetatori încearcă să-l găsească pe autorul e-mailului, în vederea unei urmăriri penale.

Joi, forţede ordine urmează să fie prezente în instituţiile învăţământ vizate de aceste ameninţări.

Părinţii le-au cerut copiilor, după ce au citit mesajul de ameninţare, să nu se ducă la şcoală joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.