O eclipsă solară totală are loc luni, începând de la ora 18.07 GMT (21.07, ora României) în America de Nord, în Mexic, iar mulţimi s-au adunat să o observe de-a lungul coastei la Oceanul Pacific, iar apoi travsersând America şi estul Canadei, către Oceanul Atlantic, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luna se aliniază perfect între Pământ şi Soare, aruncând o parte a continentului în întuneric în plină zi.

Milioane de persoane, locuitori şi călători norocoşi au şansa să asiste la acest fenomen extraordinar.

O eclipsă totală, rară, a început luni pe coasta de vest a Mexicului, a anunţat NASA, lansând debutul unui eveniment celest aşteptat de milioane de oameni, a cărui traiectorie traversează Statele Unite şi se încheie în Canada.

Adunări multiple s-au organizat în cele trei ţări pentru a admira Luna acoperind Soarele timp de cel mult câteva minute, în funţcie de locul de observaţie.

Umbra Lunii urma să măture America timp de aproape o oră şi jumătate.

În Statele Unite, peste 30 de milioane de oameni trăiesc în zona în care este vizibilă eclipsa totală.

Evenimentul a început la ora 18.07 GMT (21.07, ora României), pe coasta la Pacific a Mexicului.

Pe traiectoria eclipsei se află 18 state americane - din Texas până în Maine - şi se încheie în estul Canadei.

Oficiali din Mesquite, în Texas, au apluadat în timp ce nori groşi se disipau luni după-amiaza (ora locală), lăsând Soarele să se vadă.

 

”Am ordonat special Soarele în această (luni) dimineaţa”, declară un însărcinat cu dezvoltarea centrului oraşului, Beverly Abell.

Sute de persoane s-au adunat la Front Street Station să observe eclpsa în aer liber, cu ochelarii la îndemână, să vadă cum Luna ”muşcă” tot mai mult din Soare.

 

u capul sus, în timp ce DJ-i puneau muzică, toată lumea spera ca cerul să se însenineze mai mult înainte de vineirea întunericului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.