Anchetatori urmează să anunţe săptămâna viitoare proceduri judiciare împotriva unor suspecţi în legătură cu doborârea zborului MH17, aparţinând companiei aeriene Malaysia Airlines, în estul Ucrainei, potrivit presei olandeze, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul a fost doborât la 17 iulie 2014 în teritorii aflate sub controlul separatiştilor proruşi, în timp ce asigura o legătură de la Amsterdam la capitala malaysiană Kuala Lumpur, iar toate cele 298 de persoane de la bord au murit în catastrofă. Două treimi dintre pasageri erau olandezi.

Procurori olandezi au anunţat vineri că echipa internaţională de anchetă urmează să-şi prezinte miercuri concluziile familiilor victimelor şi presei.

Un purtător de cuvânt al parchetului olandez a refuzat să dezvălui ceea ce se va anunţa.

Potrivit postului RTL, parchetul a decis să angajeze proceduri judiciare împotriva mai multor suspecţi. Postul NOS a anunţat, de asemenea, că o acţiune în justiţie urmează să fie lansată împotriva mai multor persoane.

Echipa de anchetă comună a fost constituită în 2014 de către Australia, Belgia, Malaysia, Olanda şi Ucraina.

Olanda şi Australia (38 de victime) consideră Rusia responsabilă juridic. Moscova dezminte orice implicare în această dramă şi dezminte că îi susţine - financiar sau material - pe rebelii proruşi în lupta împotriva puterii ucrainene.

Echipa de anchetă internaţională, care vrea ca suspecţii să fie judecaţi în baza dreptului olandez, a conchis că racheta de tip Buk cu care a fost doborât avionul provenea de la a 53-a Brigadă antiaeriană rusă, cu baza la Kursk, în vestul Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.